mossos blinden plaça d'espanya

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han tornat a incrementar la presència a la plaça d’Espanya i també a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per controlar-les i evitar-hi aldarulls l’última nit de les Festes de la Mercè 2021. És la segona nit consecutiva que aquests dos punts viuen controls d’acce´s i possibles tancaments per part de la policia. La nit de dissabte a diumenge, els agents van controlar l’afluència de persones, algunes els van registrar les pertinences i van impedir-los l’entrada a la zona.

Aquesta vegada, poques persones han consumit alcohol a la zona, més enllà de grups molt reduïts de persones que hi han dut les seves llaunes o ampolles. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ja va avançar aquest diumenge que tots dos cossos policials mantindrien reforçat el dispositiu policial, el qual, segons la policia catalana, “s’adaptaria a la situació en el cas que es detectin aglomeracions de persones en altres punts de Barcelona” que puguin derivar en fets delictius. Justament això és el que ha passat la matinada de diumenge, quan la macrobotellada i els incidents al Bogatell van obligar la policia a desplaçar-hi unitats.

Aquest diumenge és l’últim dia d’activitats de la Mercè, amb el Piromusical com a cita final de la festa. La primera nit de dispositiu preventiu de seguretat a la plaça d’Espanya (de dissabte a diumenge) es van tancar els accessos a les boques de metro de l’L1. A més, el metro no hi feia parada. Això, però, no s’ha produït la nit de diumenge.

Permès l’accés per veure el Piromusical

Si bé la crida de l’Ajuntament de Barcelona era veure el Piromusical des dels balcons i les terrasses de casa, milers de persones s’han acostat fins a Reina Maria Cristina i la plaça d’Espanya a les 22 h per observar l’espectacle de pirotècnia que acomiada les festes. Malgrat el reforç policial, els agents han permès als ciutadans ocupar part de l’avinguda, la majoria dels quals han abandonat la zona tan bon punt finalitzat l’acte.

piromusical a la plaça d'espanya

Protegit l’edifici de Fira de Barcelona

Ara bé, els Mossos d’Esquadra impedien el pas de vehicles i d’algunes persones a Maria Cristina cap a Montjuïc. Diversos furgons s’estenien a l’altura d’un dels accessos al recinte de Fira de Barcelona, on va haver-hi danys en la macrobotellada amb 40.000 persones.

fira de barcelona blindada