Amb la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, la regidora del districte, Laia Ortiz, ha assegurat que es posa “al servei del major ús que se’n fa”, és a dir, els veïns que hi passegen. A més, es vol aprofitar la reforma per “donar un revulsiu” al comerç de proximitat del barri, ja que els vianants tindran un espai més amable per caminar de botiga en botiga.

Els comerços perdran visibilitat

Els comerciants, però, no les tenen totes. Segons el president de l’Eix Comercial Sant Andreu, Pròsper Puig, “hi ha un tipus de comerços que necessiten visibilitat”, i una forma per fer-se visibles és que passin cotxes per davant. Amb la pacificació del carrer, hi ha comerciants que creuen que molts conductors canviaran de ruta i això els perjudicarà. Puig confia que s’arribi a un acord “perquè els cotxes que vulguin arribar a Gran de Sant Andreu de forma natural ho puguin fer”.

Per la seva banda, els veïns estan contents tot i que, tal com assegura el president de l’AV de Sant Andreu del Palomar, Santi Serra, “potser ho hauríem volgut més pacificat”. En aquest sentit, Serra ha explicat a betevé que haurien preferit una regulació més estricta de les zones de càrrega i descàrrega de camions i furgonetes comercials. Més enllà d’això, amb la reurbanització de Gran de Sant Andreu també augmentaran els espais amb vegetació.

Un any d’obres dividides en dues fases

Per minimitzar l’impacte de les obres als veïns i comerciants, els treballs es dividiran en dues fases, en comptes de fer-les tot d’una. Primer es pacificarà el tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Sant Adrià, unes obres que han començat aquesta setmana i que s’allargaran fins al novembre del 2018.

Quan s’hagi acabat aquesta primera fase, l’Ajuntament iniciarà la següent: entre el carrer de Sant Adrià i el carrer de Joan Torras. En aquest cas, els treballs està previst que comencin el mateix novembre i que durin fins al maig del 2019 (tot fent una pausa durant la campanya de compres de Nadal).