Vuit falses acàcies, sis sòfores i una magnòlia. Són els 15 arbres que s’han talat a principis de setembre a la via Augusta. Estaven ubicats al costat Llobregat de l’avinguda, entre el carrer de l’Institut Químic de Sarrià i el de Nou de Santa Eulàlia. En aquest tram s’hi estan construint quatre blocs de pisos, alguns dels quals d’alt standing i altres de protecció oficial. Els arbres s’han hagut de talar per fer-hi passar les noves conduccions.

La construcció dels quatre edificis s’emmarca en el Pla de vores de la via Augusta, que preveu la urbanització dels costats de la via Augusta, entre la plaça de Borràs i el carrer de l’Institut Químic de Sarrià. El Pla de vores té com a objectiu donar ús als terrenys sobrants de les expropiacions efectuades fa 30 anys per construir-hi el túnel de Vallvidrera i la ronda de Dalt.

Arrels dels 15 arbres talats a la Via Augusta

Indignació entre els veïns pels arbres talats

La desaparició dels 15 arbres ha causat indignació entre els veïns de Sarrià perquè consideren que ha estat una tala gratuïta i innecessària. Per això demanen a l’Ajuntament que es tornin a plantar la mateixa quantitat d’arbres al més aviat possible i volen saber com se’n compensarà la pèrdua.

“Els veïns aquí teníem 15 arbres i l’Ajuntament els ha de reposar per normativa. Quan i on els posareu? Estarem a l’aguait per verificar que això es compleixi”, alerta Eugenia Merás, veïna del barri.

L’Ajuntament assegura que reposarà els arbres

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat a betevé que els arbres s’han retirat per fer una obra de canalització d’un cable de mitjana tensió. I ha garantit que, com es fa habitualment en aquests casos, un cop acabin els treballs es reposaran els arbres. S’hi plantaran sis falses acàcies del Japó, tres o quatre arbres de l’amor, set liquidàmbars americans i dos dels exemplars retirats temporalment.