Prohibit fer reunions socials de més de sis persones arreu de Catalunya. La mesura que va acordar el Procicat per combatre l’expansió del coronavirus, i que posteriorment va avalar el TSJC, ja ha entrat en vigor al territori català, després de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquesta resolució estableix una durada inicial, i prorrogable, de 15 dies.

Hi ha excepcions

Com en la mesura anterior, en què es prohibien reunions de més de 10 persones, queden fora de la normativa les activitats religioses, les docents, les d’oci infantil i juvenil, les d’intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Els espais culturals com les biblioteques, els museus i els monuments quedaran oberts sempre que compleixin amb el pla sectorial. Les activitats lúdiques, esportives i els parcs d’atraccions també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions. Aquesta limitació, que ha rebut l’autorització judicial corresponent, tampoc s’aplica al dret a la manifestació. La resolució estableix una durada inicial de 15 dies.

Multes de fins a 3.000 euros

Aquesta mesura ja no és una recomanació, sinó que es tracta d’una prohibició i, per tant, contempla un codi sancionador si s’incompleix. En aquest cas, la mesura es regeix pel decret llei 30/2020 del 4 d’agost. Segons aquest dictamen infringir aquesta limitació de sis persones estaria considerat una infracció lleu i la multa podria arribar a ser de fins a 3.000 euros.

Més del 60 % dels nous brots, en trobades socials

En una resolució signada pels consellers de Salut i Interior es subratlla que més del 60 % dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d’àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència.