Presons

Les persones que estan ingressades a la presó ja poden tornar a tenir contacte directe amb els seus familiars i fills, dos mesos després de no poder-ho fer. El Departament de Justícia va suspendre els vis-a-vis al juliol pel risc de rebrot, però ara torna a permetre aquestes visites amb l’objectiu de restablir les entrades “de forma progressiva”. Ara, els vis-a-vis estan limitats a un cop al mes i amb algunes restriccions.

Amb la situació actual, el departament permet visites amb un familiar adult i els seus fills menors d’edat, o amb dos familiars adults. En condicions normals, un intern pot rebre de dues a cinc visites de la família al mes –en funció de la seva situació i de si té fills de menys de 10 anys.

Màscara i declaració responsable

Per accedir als centres penitenciaris, cal que els visitants duguin mascareta, passin un control de temperatura, signin una declaració responsable i facilitin el seu contacte per si cal començar un rastreig. Els més petits de sis anys no caldrà que duguin l’element de protecció. Les visites duraran com a màxim 1 h 30 min per ventilar els espais de trobada.

El servei de videoconferències familiars, que es va habilitar durant el confinament, continuarà funcionant.

168 positius entre els presos

Justícia ha actualitzat l’impacte del coronavirus a les presons. Fins ara, 168 interns han donat positiu, dels quals 155 ja han rebut l’alta. La resta estan ingressats a l’hospital, a la infermeria o a casa. Entre els funcionaris, s’han detectat 201 de positius (181 han estat donats d’alta).