El director de la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin) a Catalunya, Carlos Sisternas, creu que “seria bo que tothom es fes el test” per saber si ha tingut el coronavirus. Ho ha dit en una entrevista a betevé, en què ha recordat, de fet, que així ho recomana l’Organització Mundial de la Salut per saber quina quantitat de la població està immunitzada contra la malaltia.

Sisternas també ha assegurat que, dels tres tipus de tests que hi ha actualment, “el de la PCR l’has de tenir sempre perquè és la versió absolutament segura que una persona està infectada”. No obstant això, el director de la Fenin també considera que els altres dos tipus de prova, que són més econòmiques i més ràpides, “tenen molt valor” i afirma que “els tres són compatibles i són molt benvinguts”.

Segons Sisternas, la manca de tests de PCR és perquè “la demanda augmenta de forma exponencial, mentre que la capacitat d’oferta ho fa de forma aritmètica”. Tot i així, pronostica que “en un termini relativament curt podrem tenir coberta la demanda”, ja que “les empreses fan torns de nit i fins i tot han tancat altres línies de producció per fer aquest producte”.

Pel que fa als tests defectuosos que va comprar el Govern espanyol, el director de la Fenin ho atribueix a “algun problema de fabricació“. Sisternas creu que “el Govern ha fet les coses bé” perquè, “un cop s’ha rebut el producte, s’ha portat a un laboratori” per fer-ne les comprovacions. I és en aquest moment quan “s’han trobat que un sistema que hauria de tenir una sensibilitat com a mínim del 80 % la tenia del 30 o del 50“. Tot i així, també ha subratllat la importància de prendre diverses mostres per poder fer correctament els tests.