Sagrada Família, a vista de dron
@mr.view

Els Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat un pilot de dron que feia volar l’aparell a l’espai aeri de l’aeroport del Prat, que aquests dies de confinament pel coronavirus registra una activitat especial pel que fa als helicòpters d’emergència.

Una altura de més de 500 metres

L’home havia realitzat en les darreres setmanes 36 vols il·legals amb el seu dron sense cap tipus de permís. En la majoria de les ocasions el pilot havia enlairat l’aparell fins als 500 metres d’altura, molt per sobre de la permesa, que s’estableix en els 120 metres.

Cal pensar que en alguns casos aquesta altura és superior a la d’algunes naus tripulades amb el perill de col·lisió que això suposa. A més la policia catalana apunta que els vols es realitzaven a l’espai aeri de l’aeroport del Prat molt proper a la zona dels heliports utilitzats pels serveis d’emergència.

Ús per a les xarxes

Segons la policia catalana el pilot feia servir el dron per obtenir imatges de la Barcelona deserta per l’estat d’alarma i publicar-les a les xarxes socials. Els Mossos recorden que “està prohibit fer volar qualsevol dron a usuaris recreatius a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, independentment del pes i altura màxima d’ascens”.

Foto: @mr.view | Instagram

Multes de fins a 225.000 €

Els Mossos d’Esquadra han traslladat aquesta denúncia a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), òrgan responsable de la generació de l’expedient sancionador. Les sancions per fer volar drons recreatius de forma il·legal poden arribar, en els casos més greus, als 225.000 €

.