“Aproximadament un 70 % dels pacients i del personal poden considerar-se covid-19“, ha assegurat en una entrevista a betevé el doctor Álvaro Arcocha, subdirector de Procés Quirúrgic i de l’Àrea de Crítics de l’Hospital de Bellvitge. També ha subratllat que “els ingressos per urgències han baixat substancialment” i ho ha atribuït a l’enduriment del confinament, que diu que “s’ha notat de manera espectacular”.

No obstant això, Arcocha ha puntualitzat que “les complicacions per als pacients greus comencen a partir del setè o el vuitè dia, de manera que a l’Àrea de Crítics encara no notem aquest descens”. De fet, segons ha avançat, des que va començar la pandèmia, ara fa tres setmanes, “hem triplicat el nombre de llits de crítics i semicrítics de l’hospital” passant dels 68 que hi ha normalment a més de 124.

El director de Procés Quirúrgic i de l’Àrea de Crítics també ha explicat que “els primers dies el volum de pacients que arribaven a Urgències era tan elevat que era impossible tenir prou material per protegir correctament tots els professionals”. Ara, però, segons Arcocha, “tenim prou material de protecció”, tot i que ha assegurat que el que reben en un dia l’exhaureixen en un màxim de 48 hores.

Finalment, Arcocha ha informat que l’Hospital de Bellvitge ha posat en marxa un gabinet de suport psicològic per als professionals del centre, a través del Servei de Psiquiatria. “La gent està vivint una situació crítica i això tard o d’hora passarà factura“, ha asseverat el doctor al llarg de l’entrevista.