Els centres d’atenció primària han optat per minimitzar les visites presencials per tal d’evitar els contagis per coronavirus. En canvi, s’han potenciat el seguiment i les consultes telefòniques o per internet, a través de la plataforma La Meva Salut.

Per als que no tenen més remei que assistir al CAP, a la recepció del centre es divideixen els pacients en funció de si tenen afectacions respiratòries o hi van per alguna altra qüestió. “Els primers dies hi havia més pacients però a poc a poc la població s’està quedant a casa”, explica Sílvia Gómez, adjunta de direcció del CAP Montnegre.

Suport a residències i atenció als hotels salut

Però a més de l’atenció habitual, els centres d’atenció primària també donen suport a residències geriàtriques o de salut mental i atenen els pacients traslladats als hotels salut. Un d’aquests espais s’ha ubicat a l’Hotel Meliá de l’avinguda de Sarrià, que té personal mèdic del CAP Montnegre, de les Corts. En total s’han habilitat 305 habitacions per acollir malalts de covid-19 i 16 més per al personal sanitari que treballa a l’hotel.

Als hotels salut s’hi traslladen pacients que han estat ingressats a l’hospital i que ja s’estan recuperant però que encara necessiten estar aïllats i sota control mèdic. En la majoria dels casos els pacients s’acaben de recuperar en aquests hotels però, en cas que tornessin a empitjorar, tenen assistència mèdica per detectar-ho a temps.