El curs escolar 2021-22 començarà, molt probablement, amb les mateixes mesures amb les quals es va reprendre l’educació presencial el setembre del 2020. Almenys és l’escenari amb què compten Educació i Salut si no és que es produeixen grans canvis en l’evolució de la pandèmia.

“Cert que el curs vinent tindrem tot el professorat vacunat i això obre algunes possibilitats que no s’han pogut fer en aquest curs… Però res indica que hi hagi una vacuna pediàtrica. El més probable és que comencem amb les mateixes mesures i que al llarg del curs anem flexibilitzant-les”, ha explicat a betevé el conseller d’Educació en funcions, Josep Bargalló.

Balanç positiu del curs

Al mateix temps, Bargalló ha volgut reivindicar l’èxit que ha suposat mantenir els centres educatius oberts, tot i el debat i les veus que a finals de l’estiu passat es mostraven crítiques amb la represa de les classes presencials. “Ha estat un èxit de país, de ciutat, un èxit social, comunitari, per al desenvolupament personal dels alumnes. Vam obrir al setembre i no hem tancat, tot i que altres països com França, Itàlia, el Regne Unit, Portugal… han tancat”, ha presumit Bargalló. “Perquè vam mantenir mesures rígides. Vam optar per grups estables en lloc de mantenir distàncies entre els alumnes”.

Segons el conseller d’Educació en funcions, les escoles s’han mostrat absolutament necessàries per a la socialització dels infants, tal com es va veure, afirma, amb la il·lusió amb què van tornar a l’escola al setembre.