Un dels col·lectius que més ha patit les conseqüències del confinament, per la crisi del coronavirus, són els nens i adolescents. És per això que moltes entitats educatives creuen que la tornada a les escoles no es pot allargar. La plataforma Tornem a les Escoles, per exemple, defensa que la “tornada a l’escola ha de ser 100 % presencial” com un dret per als infants.

Els membres d’aquesta plataforma consideren que els nens necessiten no només una educació de qualitat, sinó també socialitzar amb la resta de companys, després de mesos tancats a casa.

“La tornada a classe no és segura”

L’Associació de Famílies

per una Elecció Educativa Segura, no pensa el mateix. A través d’un manifest denuncien que no és segur començar el 14 de setembre si no es fa amb les mesures de seguretat i d’higiene necessàries. La portaveu de l’associació, Sesa Caméan, assegura que convocaran una vaga si a l’inici escolar no hi ha “suficients mesures de planificació, prevenció i protecció”.

Les dues entitats coincideixen que les administracions han arribat tard a l’hora d’establir els protocols per la tornada a l’escola. També, creuen que les tecnologies no poden substituir en cap cas les classes presencials.