Interior prepara un dispositiu policial “molt similar al que es realitza per la revetlla de Sant Joan o per la nit de Cap d’Any” per a la nit de dissabte a diumenge, coincidint amb la fi de l’estat d’alarma i del confinament nocturn. Ho ha explicat el comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, quan se li ha preguntat pel nombre d’agents que es desplegaran per evitar aglomeracions.

També s’ha referit al dispositiu de dissabte a la matinada el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, que ha explicat que té com a finalitat principal evitar aglomeracions a l’espai públic, les trobades massives al carrer i les festes il·legals. Sàmper ha aclarit que és un dispositiu “informatiu i preventiu”, i que “no es busca la sanció” com a primer objectiu.

Hi haurà unitats d’ordre públic i patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos al carrer en col·laboració amb les policies locals, com la Guàrdia Urbana de Barcelona. També es faran controls de trànsit i d’alcoholèmia per tot el territori.

Fi de l’estat d’alarma: Què es podrà fer a Catalunya?

La Urbana preveu un 30 % més d’efectius

A Barcelona, però, el dispositiu de la Guàrdia Urbana no serà igual. El tinent d’alcalde en Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha descartat que el dispositiu de la policia municipal sigui similar al d’una revetlla de Sant Joan. Tot i això, la plantilla del torn de nit es reforçarà amb un 30 % més d’efectius. Els agents vigilaran zones que anteriorment ja han hagut de desallotjar per grans aglomeracions, com places de Ciutat Vella, Gràcia i, també, les platges.

“Aquest cap de setmana ha de ser de la màxima normalitat possible, tenint en compte que la recuperació plena de l’activitat normal de la ciutat no es produeix”, ha insistit Batlle. En aquest sentit, ha fet una crida a passar la nit de dissabte amb la família o en un entorn residencial.

Toc de queda de dues hores la nit de dissabte

Joan Carles Molinero també ha concretat que el dispositiu previst a partir del dia 9 es desplegarà a partir de les 0 h i que, abans, es faran els mateixos controls policial que s’han fet fins ara. Ha recordat que de les 22 h fins a la mitjanit el toc de queda encara estarà vigent i els cossos policials vetllaran perquè es compleixi aquesta mesura restrictiva.