La patronal de la restauració i l’oci nocturn FECASARM lamenta que la Generalitat hagi decidit ajornar l’aprovació del pla sectorial que havia de permetre obrir les discoteques i sales de concerts a partir del mes de juny. La patronal diu que té el compromís del govern que el pla s’aprovarà la setmana que ve, però no preveu la reobertura fins d’aquí a uns dos mesos.

Ja fa 11 mesos que van començar les negociacions entre el sector i la Generalitat. Aquest divendres, s’han tornat a reunir i el govern no ha acceptat el pla de reobertura presentat per la patronal. Han acordat reprendre els contactes d’aquí a un mes i mig amb la vista posada al juliol. Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, assegura que n’han sortit molt decebuts: “És una molt mala notícia per al sector, que està al límit de la seva resistència”.

El perill de les festes il·legals

El sector alerta d’un increment imminent de festes il·legals i botellades amb la fi del toc de queda nocturn a Catalunya. En aquest sentit, consideren que una obertura controlada de l’oci nocturn seria la millora manera de solucionar-ho. Boadas diu que els locals d’oci nocturn són “aliats estratègics imprescindibles com a mur de contenció” per combatre les festes il·legals.

És temerari que ara mateix es pretengui mantenir tota l’oferta nocturna legal tancada. La gent sortirà sí o sí”
Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM

En aquest sentit, proposen un triple filtre de control d’entrada als locals: tests previs, una aplicació amb codis QR compatible amb la vacuna i aparells de desinfecció de l’aire i les superfícies. Asseguren, però, que la Generalitat no inclou aquesta proposta en el pla sectorial. També recorden que la FECASARM prepara una prova pilot en locals d’oci nocturn de Barcelona.

Nova línia d’ajuts de 14,1 milions d’euros

D’altra banda, la conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat ha activat una nova línia d’ajuts de 14,1 milions d’euros destinada a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions. Aquests ajuts seran d’entre 10.000 i 70.000 euros per a l’oci nocturn en funció del nombre de treballadors i l’aforament dels locals.