plaça dels Àngels

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha interposat 20.237 denúncies per no respectar el toc de queda des que va entrar en vigor la mesura, el 25 d’octubre del 2020, coincidint amb l’activació de l’estat d’alarma. També han denunciat 4.865 persones per incomplir les restriccions de reunió i 4.199 per consumir alcohol a l’espai públic. En total, 37.034 denúncies entre la tardor i el 30 d’abril.

En tot aquest temps, la policia local també ha fet múltiples intervencions durant les nits en places i indrets on s’acumulaven grups de persones que no respectaven el confinament nocturn o per festes il·legals. Concretament, han desallotjat 105.476 persones fins al 30 d’abril, i tenen un registre de 1.720 espais desallotjats.

Precisament, una de les tasques de la Guàrdia Urbana aquest cap de setmana que s’acaba el toc de queda serà evitar festes il·legals en domicilis o locals. En les últimes, els agents han notat un increment i han detectat de mitjana entre quatre i sis festes, algunes de fins a 120 persones.