A partir del 9 de maig s’acabarà l’estat d’alarma, però ho farà la mitjanit de dissabte a diumenge. Això vol dir que el toc de queda encara estarà en vigor dues hores de dissabte: de les 22 a les 0 h. Durant aquesta estona, els Mossos d’Esquadra seguiran fent controls perquè es garanteixi el compliment de la restricció.

Fi de l’estat d’alarma: Què es podrà fer a Catalunya?

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que el dispositiu previst a partir del dia 9 es desplegarà a partir de les 0 h i que, per tant, abans es farà el mateix control policial que s’ha fet fins ara. Molinero ho ha detallat durant la roda de premsa del Procicat, en què ha comparegut acompanyat del conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper.

Coronavirus, en directe

Dispositiu semblant al de la revetlla de Sant Joan i Cap d’Any

El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que el dispositiu que s’ha dissenyat per aquest dissabte a la matinada té com a finalitat principal evitar aglomeracions a l’espai públic, les trobades massives al carrer i les festes il·legals. Sàmper aclareix que és un dispositiu “informatiu i preventiu”, i que “no es busca la sanció” com a primer objectiu. Tot i això, hi haurà força presència policial als carrers.

Malgrat que Interior no n’ha facilitat dades, asseguren que el dispositiu serà similar als que s’organitzen per Cap d’Any o Sant Joan.