La crisi del coronavirus ha afectat plenament les entitats esportives. Durant el mes de setembre s’ha reprès l’activitat esportiva de federacions i clubs, però seguint uns estrictes protocols de neteja i desinfecció. En una entrevista al programa ‘reset’, la Raquel Mateos, portaveu de la UFEC, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha enviat un missatge tranquil·litzador a les famílies perquè portin els nens a les extraescolars.

La portaveu de l’entitat admet que durant el confinament han estat posant tots els esforços per tornar amb les “màximes garanties” perquè són conscients que alguns usuaris, sobretot gent gran, tenen por de tornar. Les dades ho evidencien: entre un 25 i un 30 % dels abonats de les entitats esportives s’ha donat de baixa, segons la portaveu de la UFEC.

“El món esportiu de l’aigua, el més segur”

En un mateixa línia s’hi ha mostrat Héctor Cruz, director de projectes Club Natació Atlètic Barceloneta (CNAB), que afirma que en el sector “s’ha fet la feina” però també hi ha una “conscienciació dels usuaris”. A més, admet que el món de l’aigua és el més segur per practicar un esport, ja que se segueixen uns “estrictes protocols de desinfecció amb clor”.

D’altra banda, s’han reforçat les accions en els recintes interiors, a través de la desinfecció de màquines -abans i després de cada ús-, presa de temperatura, reserva amb cita prèvia o també desinfecció del calçat de tots els usuaris. També, s’han practicat 70.000 tests PCR en el món de l’esport i s’han reduït les competicions esportives. Els dos experts coincideixen que tots els protocols han funcionat correctament, ja que fins ara no s’ha detectat cap brot de coronavirus.