Centenars destudiants s’han manifestat aquest divendres al migdia pel centre de la ciutat per demanar la llibertat de Pablo Hasél. La manifestació, ha començat a la plaça de la Universitat i ha finalitzat a la Plaça de la Mercè, davant de la Universitat Pompeu Fabra, els estudiants han llegit un manifest. A l’altura de la Prefectura de la Policia Nacional, els manifestants han cremat pots de fum i han llençat ous contra la façana.

Pots de fum davant la Prefecura de la Policia Nacional a la Via Laietana

La manifestació s’ha fet després d’ocupar breument el rectorat de la UB. Els estudiants reclamen als rectors un compromís ferm amb la llibertat d’expressió. Consideren que han de ser una “punta de llança” en la defensa dels drets fonamentals.

A banda de Barcelona, aquest divendres també s’han convocat protestes a Lleida, i a la tarda, a Tarragona i Girona. La protesta s’ha celebrat el mateix dia que hi ha convocada una vaga d’estudiants.

Estudiants concentrats a la plaça de la Universitat

Altres col·lectius han mostrat suport a l’aturada i criden a mobilitzar-se als carrers per “exigir l’amnistia i la llibertat de Hasél”. Des de Fem-la Pública UB diuen que “no es pot normalitzar” que hi hagi “gent a la presó per rapejar, escriure tuits o expressar-se”.

Tercera nit de mobilitzacions

La protesta arriba l’endemà de la tercera nit de mobilitzacions per demanar la llibertat de Pablo Hasél. Unes protestes, que un cop desconvocades oficialment, van tornar a acabar amb aldarulls al centre de la ciutat. Hi ha vuit persones detingudes i sis que van acabar ferides.