El Barcelona Festival de Nadal ha omplert d’activitats la plaça de Catalunya i de la Universitat. Aquest dissabte molts barcelonins han gaudit del primer dia de propostes de Nadal al centre de la ciutat. Al matí, els més petits n’han estat els protagonistes, mentre que a la tarda han agafat el relleu les arts escèniques i l’espectacle de llum del Sónar, a la plaça de la Universitat. Unes propostes que han complicat la mobilitat al centre.

Tarda de mobilitat complicada al centre

La programació d’activitats a la plaça de la Universitat i la plaça de Catalunya ha coincidit amb una nova manifestació de Palestina, fet que ha comportat talls de trànsit puntuals. Això, sumat a les habituals aglomeracions durant els caps de setmana per les fires, les compres i els llums de Nadal, han provocat la indignació dels conductors. Alguns taxistes s’han queixat de les dificultats per circular-hi i han assegurat que hi ha clients que baixen a mitja carrera i es queden atrapats al centre.

L’espectacle de llum atrau totes les mirades

A la plaça de la Universitat s’hi ha instal·lat una gran pantalla de llum esfèrica que s’il·lumina cada cop que els visitants s’hi acosten. El Sónar és el responsable d’aquesta proposta cultural, anomenada ‘Analema’ i inspirada en la celebració del solstici d’hivern. Al vespre, ja sense la llum solar, la instal·lació s’ha convertit en un gran espectacle de llums que il·luminen el cel barceloní.

Instal·lació de llum, a la plaça de la Universitat

Matí d’activitats familiars a la plaça de Catalunya

Les propostes familiars han centrat la programació d’aquest dissabte al matí a la plaça de Catalunya. El paper ha reviscut a través de tallers de postals de Nadal o de creació de revistes. També s’hi ha pogut veure una màquina d’escriure per plasmar els records, una eina que també ha fet gaudir els adults. “Mai hem deixat de ser nens”, ha declarat una parella de la tercera edat, que tot i haver deixat enrere la seva joventut, continuen gaudint d’aquesta mena d’activitats.

En aquest Festival de Nadal, tampoc no ha faltat la 9a edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, a la plaça de Catalunya, on es poden adquirir productes de proximitat.

Visitants fent servir la màquina d’escriure dels records, a la plaça de Catalunya

Què vols saber del Nadal 2023?