mercats nadal catalunya 2023

Busques mercats de Nadal a Catalunya el 2023? Una de les activitats més habituals abans de les festes és visitar fires de Nadal en què es poden trobar menjar, avets, tions, pessebres, objectes decoratius i molts altres elements relacionats amb aquesta festivitat. Alguns espais obren portes des de finals de novembre i duren fins a finals de desembre o, fins i tot, fins al gener. Aquí et fem 10 propostes de mercats de Nadal a Catalunya per visitar aquest 2023 per endinsar-te de ple en l’ambient de Nadal!

Hi ha opcions a Barcelona i rodalia però també al Vallès, Osona i altres comarques catalanes.

Mercats de Nadal a Catalunya 2023 i fires

Fira de Santa Llúcia de Barcelona

La Fira de Santa Llúcia de Barcelona és un dels esdeveniments de Nadal més especials de la ciutat. Des del 1786, l’avinguda de la Catedral acull 200 parades amb productes de Nadal, pessebres, figuretes, molsa, arbres de Nadal, objectes per a la llar, articles de regal i molt més! Aquest any, la fira arriba amb una novetat: hi haurà 15 arbres de Nadal il·luminats. A més, hi haurà més activitats en comparació amb l’any passat.

Apunta’t les dates: pots gaudir de la fira des del 24 de novembre i fins al 23 de desembre.

Fira de Nadal al Port Vell

El Nadal al Port Vell és una altra manera de viure l’ambient de Nadal a la capital catalana. El Moll de la Fusta acull un mercat de comerç i gastronomia, diverses instal·lacions amb llums, cavallets, una gran roda de 65 metres d’alçària i moltes altres propostes! El 2022 es va estrenar una pista de gel.

Està oberta del 5 de desembre al 7 de gener del 2024.

encesa llums Nadal Port 2021

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès és un mercat d’aviram tradicional en què la gastronomia i els vins són una part essencial. Des de l’edat mitjana, en aquesta fira es pot adquirir i degustar el plat protagonista: el Gall del Penedès. Tal com recullen els organitzadors del mercat, es tracta d’una varietat autòctona d’au de corral molt apreciada per la seva carn i la vistositat.

A banda, s’organitzen diversos actes festius. La fira es fa el cap de setmana previ al Nadal: el 16 i 17 de desembre.

fira gall vilafranca 2023
Imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament de Vilafranca

Mercat de Nadal de Caldes de Montbui

La nova edició del Mercat de Nadal de Caldes de Montbuí es fa del 5 al 10 de desembre, amb més parades i activitats familiars al centre històric del municipi. La cita destaca per la cocció de brou termal en l’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per a 1.600 litres de caldo. A banda, hi haurà desenes de parades amb alimentació, productes de Nadal i antiguitats. També hi ha propostes termals!

mercat nadal caldes montbui 2023
Foto: Ajuntament de Caldes de Montbuí

Fira del Nadal i del Torró artesà de Cardedeu

Des de les 20 h del 15 de desembre i fins al 17 de desembre, Cardedeu acull la Fira del Nadal i del Torró artesà. Tal com expliquen els veïns organitzadors, la celebració de la fira va ser concedida pel rei Jaume I el 1272. Ara, l’esdeveniment de Nadal se celebra amb el torró com a element central, però també amb parades de tota mena: altres dolços, objectes de regal, artesania, figures del pessebre, flors, plantes, avets

fira nadal torro cardedeu 2023
Foto: Fira de Nadal de Cardedeu

Fira de l’Avet d’Espinelves

Aquest 2023, la Fira de l’Avet d’Espinelves es fa del 2 al 10 de desembre. Tal com detalla la Diputació de Barcelona, l’activitat principal de l’esdeveniment és la venda d’arbres de Nadal procedents de finques locals. Va néixer l’any 1981 com una activitat organitzada pel Jovent Club d’Espinelves per recaptar fons per a activitats d’oci i culturals. Alguns agricultors locals van decidir plantar avets pel baix rendiment dels seus cultius. Amb el temps, la fira ha anat guanyat popularitat.

Fira de Santa Llúcia de Canyelles

Els dies 2 i 3 de desembre va tenir lloc la Fira de Santa Llúcia de Canyelles. Hi havia més de 350 parades, exposicions, activitats infantils i altres propostes entre les 9 i les 21 h.

Foto: Ajuntament de Canyelles

Mercat Medieval de Vic

Vic acollirà el desembre el Mercat Medieval. Entre el 6 i el 10 de desembre, aquest municipi es converteix en un escenari propi de l’edat mitjana, amb expositors repartits pels carrers pròxims al centre històric de la ciutat, que venen decoracions, joies, cremes, herbes medicinals, complements i roba. També hi ha una àmplia i variada gamma d’aliments, entre els quals embotits, formatges, brioixeria, melmelada i xocolata, entre d’altres.

L’oferta comercial i cultural del mercat medieval es complementa amb una sèrie d’activitats lúdiques de tota mena i per a totes les edats: propostes infantils, música, dansa, oci artesanal i espectacles de carrer que ompliran els carrers pròxims al centre.

Fira del Pessebre d’Olot

Del 8 al 10 de desembre, la Fira del Pessebre d’Olot portarà desenes de casetes de fusta a la plaça d’Esteve Ferrer on els artesans exposaran i vendran figuretes i escultures. Més enllà, a la plaça Major, hi haurà el mercat de Nadal Km. 0, on els ciutadans poden trobar productes de regal fets per productors de la Garrotxa: joies, elements de moda, mel, cosmètica natural, etc.

Festa del Tió de Mura

És una de les propostes preferides dels més petits. A la comarca del Bages hi ha aquest municipi on durant les setmanes prèvies a Nadal i fins passada la Nit de Reis es fa la festa del Tió. Els tions envaeixen els carrers del municipi i n’hi ha per a tots els gustos: des dels més tradicionals fins als disfressats, i per tot arreu, també a les finestres de les cases!

Els tions van començar a arribar cap el 2 de desembre i s’hi estaran fins al 7 de gener. A banda, hi haurà paradistes els dies 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 16 i 17 de desembre!