dinar Amics Gent Gran juny

El dinar de Nadal d’Amics de la Gent Gran és una de les poques oportunitats que tenen algunes persones d’edat avançada per celebrar aquestes dates tan assenyalades en companyia. Sota el lema “Aquest Nadal et pot tocar a tu”, l’entitat ha posat en marxa una campanya per conscienciar la població de la soledat no desitjada i per recaptar fons per tirar endavant totes les activitats nadalenques.

25 dinars de Nadal i prop de 2.000 convidats

En aquesta lluita d’Amics de la Gent Gran contra la soledat no desitjada, l’entitat organitza un any més 25 dinars de Nadal arreu del territori espanyol. En total hi haurà 2.000 convidats entre persones grans i voluntaris que podran compartir la màgia d’aquestes festes amb altres persones. A més, Amics de la Gent Gran entregarà un lot de Nadal a tots els convidats i als usuaris de l’entitat que no puguin assistir al tradicional àpat. Unes accions que només seran possibles amb els donatius i la col·laboració d’empreses i voluntaris.

dinar Amics Gent Gran juny

Un 68 % de la gent gran se sent sola

El Nadal és sinònim de retrobaments, regals o àpats en família. Per a moltes persones, però, també ho és de soledat no desitjada. Els més afectats són la gent gran. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) més de 340.000 persones majors de 65 anys viuen soles a Catalunya i es calcula que un 68 % de les persones grans se senten soles, un problema que té conseqüències psíquiques i físiques.