diada 2020

Aquest any, la Diada 2020 haurà de ser diferent. Per evitar aglomeracions i evitar la propagació del coronavirus, la manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, serà combinada, entre una mobilització presencial i una de virtual.

Manifestació de l’11 de setembre, descentralitzada

Les entitats sobiranistes continuen plantejant una manifestació reivindicativa, però descentralitzada, amb concentracions davant d’edificis de l’estat. D’aquesta manera, a Barcelona, hi haurà un acte central davant de l’oficina de l’Agència Tributària a la plaça de Letamendi, a la vegada que es convocaran concentracions davant d’altres punts estratègics de l’administració de l’Estat de diferents municipis.

La celebració de les protestes estarà pendent de la situació dels contagis per coronavirus a Catalunya i de les normes sanitàries que es decretin per a aquells dies. Aquest any no s’organitzaran mitjans de transport col·lectius i es recomana limitar els desplaçaments.

Les agències tributàries, les oficines de la Seguretat Social i les del SEPE (Servei Públic del Treball Estatal) seran els punts de reivindicació independentista per “denunciar la discriminació que pateix Catalunya”, segons els convocants.

Una Diada amb una mobilització virtual solidària

L’ANC i Òmnium també treballen amb una mobilització virtual per reduir la concentració de gent i es farà en un format solidari.

Es farà a través del web xarxaindependencia.cat, una plataforma per recaptar diners per fer front a l’emergència social i econòmica del país. La iniciativa consisteix a comprar un codi QR que donarà accés a diversos enllaços. Allà hi haurà cinc blocs que correspondran a cinc àmbits diferents, com la salut o la cultura, i es podrà decidir on es vol destinar la donació.