Foto: Alfons Puertas

Aquesta setmana ha començat amb una DANA al Mediterrani que ha deixat pluja abundant a bona part de la ciutat. A partir de la Diada i, sobretot, durant el cap de setmana, s’espera un gir meteorològic destacat.

La Diada 2020, amb núvols de tarda

Aquest 11 de setembre, la Diada 2020, cau en divendres, 11 de setembre, es preveu un matí força serè, amb només algunes boires a primera hora del dia i a les comarques interiors. En el cas de Barcelona podran arribar resseguint el curs del riu Besòs, procedents del Vallès, com ha passat aquest dijous.

Durant la tarda de la Diada no es descarta la formació d’algunes nuvolades, però només als Pirineus acabaran deixant alguns ruixats. A la resta de punts de muntanya quedarà el cel variable i al litoral seguiran predominant les estones amb sol.

La temperatura pujarà fins als 29 ºC a Barcelona.

Dissabte, ambient assolellat i càlid

El dissabte al matí podran tornar-se a formar algunes boires, però molt més restringides en punts de la Catalunya interior. En general, predominarà l’ambient assolellat i càlid, amb termòmetres que a la costa es mouran entre els 21 i els 29 ºC.

Durant la tarda de dissabte podran créixer nuvolades als Pirineus, Prepirineu i entorn al Montseny o els Ports. Si cau algun ruixat serà molt local i poc intens.

Diumenge, termòmetres de fins a 30 ºC

Aquest diumenge ens recordarà que encara som a l’estiu astronòmic i la temperatura podrà arribar fins als 30 ºC a Barcelona, amb xafogor. S’enfilarà més encara al pla de Lleida i el nord de la Vall de l’Ebre, on arribarà fins als 33 o 34 ºC. Predominarà l’ambient assolellat, si bé de bon matí no es descarten alguns núvols baixos arran de mar.

Aquesta estabilitat no ha vingut per quedar-se, ja que a partir de dimarts els mapes del temps indiquen l’arribada d’un canvi de temps. Recordeu que en podeu estar permanentment informats a @btveltemps.