La manifestació de la Diada convocada per l’ANC comptarà enguany amb 107 punts de concentració a tot Catalunya i preveu aplegar-hi 48.000 persones. Es tracta de la primera mobilització independentista de l’11 de setembre descentralitzada amb l’objectiu de garantir el compliment de les mesures sanitàries pel coronavirus. Així ho han assegurat des de l’Assemblea aquest dimecres, i han afirmat també voler compatibilitzar el dret fonamental de manifestació amb la salut pública.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha destacat que al llarg de la història aquesta entitat s’ha caracteritzat per ser una entitat exemplar en la organització de manifestacions i ara “tenim el repte de demostrar que som capaços de manifestar-nos adaptant-nos a la covid“.

Inscripció imprescindible per participar-hi

L’ANC ha afirmat que per poder assistir a la mobilització serà imprescindible inscriure’s a la plataforma Inscriu-me, dins el web de l’entitat. Les inscripcions permetran controlar la limitació de l’aforament. A banda, cada punt de concentració se senyalitzarà per garantir la distància de dos metres entre cada persona. Paluzie també ha assenyalat que l’objectiu és que totes les concentracions es facin en “avingudes i carrers amples de més de 20 metres” i que les persones que accedeixin al perímetre portin mascareta i se’ls proporcioni gel desinfectant a l’entrada.

Enguany els parlaments centrals de l’AMI, Òmnium i l’ANC es faran a la seu de l’Agència Tributària, a la plaça de Letamendi. La plaça de Catalunya, la plaça d’Espanya i el passeig de Sant Joan seran altres espais que aplegaran concentracions independentistes. La intenció és fer mobilitzacions presencials de la Diada davant d’edificis de l’Administració de l’Estat.