El jutjat d’instrucció 5 de Rubí ha decretat presó preventiva sense fiança per l’home detingut aquest dimarts pels crims contra persones sense llar. Després de comparèixer a través de videoconferència des de la comissaria de les Corts, el jutge ha decidit privar-lo de llibertat de forma preventiva acusat de tres delictes d’assassinat. L’arrestat ha contestat tot l’interrogatori del jutge.

Fins ara, els Mossos li han atribuït almenys tres homicidis de persones sense llar que es van produir en 10 dies de diferència a l’Eixample. Ara bé, la policia està estudiant si també el poden relacionar amb dues altres morts: d’una banda, el crim contra un altre sensesostre després d’una baralla davant d’un supermercat, i de l’altra, la mort d’un home sense llar que es van trobar a Collserola diumenge passat. En aquest últim cas, la policia està revisant les circumstàncies dels fets i, de moment, tot apunta que es tracta d’una mort accidental.

L’arrestat ha comparegut davant d’un jutjat d’instrucció de Rubí a través de videoconferència, un sistema que va posar en marxa el Departament de Justícia per evitar trasllats de detinguts als jutjats i intentar reduir el risc de propagació del virus. En aquest sentit, el sotscap de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos, l’intendent Ramon Chacón, ha dit que “és un sistema que està funcionant molt bé” ja que “escurça temps i és molt més segur” de manera que no ha descartat que “es pugui acabar instal·lant” de cara als propers mesos.