Una infermera desinfecta un llit d'hospital
Imatges de Francisco Àvia_Hospital Clínic

El sindicat d’infermeria SATSE ha reclamat per carta al ministre de Sanitat, Salvador Illa, un pla de xoc per reduir les llistes d’espera, que assegura que “estan augmentant exponencialment amb motiu de la crisi sanitària actual” del coronavirus. En un comunicat, l’organització proposa que aquesta mesura s’iniciï el pròxim 1 de juliol i “es mantingui, almenys, fins al 31 gener del 2021“.

A més, demana que s’hi estableixin “de manera clara i definida els recursos humans i materials necessaris” i proposa que “tant el rendiment dels quiròfans, com el de consultes externes s’elevi, almenys, fins al 80-85 % a tots els hospitals”. En el mateix sentit, el SATSE exigeix que aquest estiu “no es recorri a la reducció dels professionals ni al tancament d’activitats i serveis”, com passa habitualment.

D’aquesta manera, el sindicat creu que es podrà “atendre als milers de persones que han vist demorada la seva atenció en aquestes últimes setmanes a conseqüència de la crisi sanitària” i evitar que “pacients i ciutadans no vegin demorar encara més l’atenció que necessiten”. Molts d’ells, segons el SATSE, “estan esperant una intervenció quirúrgica, una prova diagnòstica o ser atesos en consultes externes“.