La manca d’elements de protecció és un dels grans problemes que han tingut les administracions per fer front la pandèmia del coronavirus. La falta també d’una indústria potent pròpia que pugui fabricar aquests elements com les mascaretes de manera urgent ha fet que sorgeixin iniciatives de fabricació entre les entitats de la societat civil. Un d’aquests casos és el dels Salesians de Sarrià, que s’han adherit a la xarxa de voluntaris Coronavirus Makers i estan fabricant viseres 3D.

Material per a hospitals i residències de gent gran

La iniciativa dels Salesians va a càrrec de dos alumnes del grau superior de producció en fabricació mecànica, Joel Lozano i Pol Urbano, i un professor del departament de mecànica i automoció, Pau Giralt. Aquestes pantalles de protecció les elaboren des de casa seva amb impressores 3D i amb un material biodegradable, el PDA. A més, confeccionen peces de plàstic pensades per obrir portes sense tocar-les directament.

A hores d’ara ja han lliurat 200 viseres a l’Hospital de Bellvitge, però la fabricació no s’atura. Els responsables de la iniciativa demanen a tothom que tingui una impressora d’aquest tipus que hi col·labori. En paral·lel, aviat repartiran pantalles a un grup de voluntaris del districte de Sarrià – Sant Gervasi que les faran arribar a les residències de gent gran d’aquesta zona de Barcelona.