El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat una pròrroga de 12 anys de la concessió de L’Aquàrium a la societat que l’explota, Aspro Ocio SA. L’empresa havia sol·licitat un allargament del contracte, que va començar l’any 1992 i havia de finalitzar el desembre del 2027. Amb aquesta pròrroga, la concessió s’allarga fins al 2039.

A canvi d’aquesta moratòria, la concessionària es compromet a abonar un import econòmic que el Port no ha especificat i, a més, a fer una “inversió important” (tot i que també sense quantificar) “per ampliar i millorar les instal·lacions actuals i posar en marxa exposicions noves”. La direcció de L’Aquàrium vol ser prudent i no donar xifres, ja que la instal·lació està tancada des del 14 de març i ha aplicat un ERTO a bona part dels treballadors per la crisi del coronavirus.

L’Aquàrium de Barcelona va obrir les portes el setembre del 1995 i, durant aquests 25 anys, ha rebut 37 milions de visitants. Actualment, acull 11 espècies diferents i està considerat el primer aquari del món en temàtica mediterrània. El mes de gener, va rebre el distintiu Biosphere per la seva tasca de recerca, conservació i divulgació de l’ecosistema marí mediterrani. Ja fa uns anys, va començar a pensar a ampliar les instal·lacions.