El director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, diu que estan preocupats pel que vindrà després de la crisi sanitària del coronavirus. En una entrevista a betevé, Busquets ha assegurat que “ens fa patir una mica” perquè, sempre que hi ha una recessió econòmica, “ens acaba arribant amb més retard, però acaba abocant més persones al carrer“.

El responsable de l’entitat també ha relativitzat l’eficàcia dels espais habilitats per l’Ajuntament de Barcelona per a les persones sense sostre. “Han servit per a algunes persones, que venien d’hotels o altres pensions i s’han mogut cap allà”, ha explicat Busquets, “però hi ha molta gent que no hi va perquè no hi ha prou espai i perquè no són vàlids per a tothom“.

Trists pels assassinats

Ferran Busquets també ha afirmat que han viscut “amb molta preocupació” els assassinats de diverses persones sense sostre durant les darreres setmanes, fet que ha qualificat de “molt trist”. El director d’Arrels ha explicat que “a tres de les víctimes les coneixíem i una d’elles venia molt sovint al centre obert”. A més, també ha apuntat que “sembla que hi podria haver més víctimes de les que ens pensem”.

No obstant això, Busquets ha celebrat que els Mossos d’Esquadra hagin detingut el presumpte responsable d’aquests assassinats i ha dit que estan “satisfets” de la col·laboració amb la policia catalana. El director de l’entitat ha revelat que, durant les darreres setmanes, moltes de les persones que dormen als carrers de Barcelona han patit “angoixa” i que, fins i tot, “han passat la nit juntes” per més seguretat.