videoconferencies

El Departament de Justícia ha posat en marxa un sistema nou de videoconferències perquè els detinguts declarin davant dels jutges des de les comissaries, sense haver de fer el trasllat als jutjats per evitar propagar el coronavirus.

Es poden utilitzar tauletes, ordinadors o telèfons mòbils

No és necessari, per tant, que les comissaries disposin d’aparells específics de videoconferència. És un servei fàcil d’utilitzar que només necessita connexió a internet i ofereix un servei més robust i segur que els sistemes convencionals d’ús particular.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, els jutges han fet 263 declaracions a detinguts a través d’aquest sistema. Abans de l’emergència, les declaracions de detinguts per videoconferència eren pràcticament inexistents.

Comunicacions amb altres serveis

El departament també ha habilitat el sistema per a les comunicacions entre jutjats, centres hospitalaris i l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC). Tot plegat, per poder prendre decisions de forma telemàtica. Per exemple ja s’ha utilitzat en els internaments urgents de persones amb problemes de salut mental.

16.000 videoconferències l’any

El sistema nou s’afegeix al ja existent a tots els jutjats de Catalunya, on es desenvolupen més de 16.000 videoconferències a l’any.

El sistema a més garanteix la gravació de les declaracions, amb totes les garanties processals.