El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que els centres educatius catalans podrien reobrir al juny per fer un acompanyament emocional als alumnes. En declaracions a TV3, Bargalló ha precisat que l’assistència no serà obligatòria i que s’adoptaran mesures higièniques i de seguretat a les aules, com ara garantir la distància entre l’alumnat i fer grups reduïts i rotatoris. Tot i això, el conseller d’Educació ha aclarit que no s’hi farà classe perquè “la nova normalitat educativa només la podrem veure a partir del setembre”.

Bargalló ha explicat que correspon a les autoritats sanitàries de l’Estat donar llum verda a la reobertura de les aules, que a hores d’ara preveuen que sigui a partir del juny. De fet, el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dimarts que el pla de desescalada de la crisi del coronavirus preveu que els pares de menors de sis anys que no puguin teletreballar podran portar els fills a alguns centres a partir del juny. Ara bé, el conseller d’Educació s’ha mostrat contundent amb les competències de la Generalitat en matèria d’educació: “El què i el com ho decidirem nosaltres perquè és competència del govern de la Generalitat”. De fet, Bargalló ha detallat que treballen “des de fa dies” conjuntament amb les direccions dels centres i amb representants de la comunitat educativa.

Mesures d’acompanyament per a totes les franges d’edat

Josep Bargalló ha assegurat que, si finalment els centres educatius poden obrir al juny, ho hauran de fer “en fases diferenciades” i adoptant “mesures concretes i eines d’acompanyament” per als alumnes de cursos superiors, com ara els de segon de batxillerat que es presentin a la selectivitat o aquells que acabin l’ESO.