Inspecció de Treball demana a l’Institut Català de la Salut (ICS) que doti del material necessari de protecció els sanitaris de set ambulatoris de Barcelona. Treball va fer una inspecció després de la denúncia del sindicat d’infermeria Satse, el qual es queixava que hi havia diversos CAP que treballaven sense els EPI corresponents o reutilitzant-los més del compte per la manca d’equips de protecció.

Set ambulatoris dels districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Martí

En el document, al qual ha tingut accés betevé, s’assenyalen diversos CAP i EAP, concretament situats en alguns dels barris més vulnerables de la ciutat, com el de Porta i el de la Prosperitat, i s’assenyala també un dels CAP de referència de Barcelona, el de Manso. Segons la resolució de Treball, “s’han d’adoptar les mesures que siguin necessàries per modificar les pràctiques que no s’ajusten a les recomanacions sobre l’ús alternatiu dels EPI”. Per això insta Salut que actuï de forma “immediata” i que enviï el material corresponent als CAP i EAP citats: CAP Clot – EAP Clot, CAP Guineueta, CAP Horta, CAP Manso, CAP Rio de Janeiro, EAP Porta i EAP Prosperitat-Verdum.

 

El sindicat assegura que el que cal és garantir EPI suficients per tal “d’efectuar-ne un ús normal, és a dir d’un sol ús” i que no s’hagin de reutilitzar.

Els representants dels professionals de la infermeria demanen que la infecció per covid-19 sigui considerada com a accident laboral en tots els seus efectes i que tingui totes les conseqüències que es puguin derivar de l’incompliment de la Seguretat Social i la prevenció que ha de garantir l’ICS. Denuncien que els sanitaris contreuen el virus quan exerceixen la seva feina i, en part, a causa de la manca de protecció.