Salut ha detectat el primer cas de la variant sud-africana de la covid-19 a Catalunya. El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, ha explicat que el contagi s’ha confirmat aquest mateix dimecres i que es tracta d’una persona de Barcelona.

Segons ha explicat el cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola, s’està fent l’estudi epidemiològic d’aquest primer cas. Pumarola ha dit que les primeres dades fan pensar que “no hi ha relació epidemiològica clara amb el país africà”. De fet, ha assegurat que “probablement” hi hagin més casos. Una situació que considera normal perquè la introducció de la variant sud-africana ja s’ha produït en altres països de l’entorn. La variant sud-africana, com la britànica i la brasilera, és més contagiosa que la que ha predominat fins ara.

9 % de casos de la variant britànica a Barcelona

Pel que fa a la variant britànica, Pumarola ha explicat que actualment ja representa entre el 3 i el 12 % dels contagis detectats. A Barcelona, la variant britànica representa el 9 % dels casos. El primer cas detectat de la variant britànica a Catalunya es va conèixer el 7 de gener. Salut ja va advertir que aquesta variant es convertiria en la predominant en les properes setmanes.