Vacuna Astrazeneca contra el coronavirus

La vacuna d’AstraZeneca pot suposar un pas més en la lluita contra el coronavirus. El fàrmac no només protegeix de la covid-19, com la resta de vaccins desenvolupats fins ara, sinó que, a més, alenteix la propagació del virus i, per tant, els contagis. Ho ha avançat la Cadena SER, que cita el ministre de Sanitat del Regne Unit, Matt Hancock.

El ministre ha fet aquesta afirmació partint d’un estudi de la Universitat d’Oxford que apunta que la transmissió del virus s’ha reduït en un 67 % entre els qui han estat vacunats. L’estudi també revela que la vacuna dona una protecció del 76 % durant 12 setmanes havent-ne administrat una sola dosi i que, després de la segona, l’eficàcia puja al 82,4 %. En aquest sentit, Hancock ha assegurat que no s’ha hagut d’hospitalitzar cap de les persones vacunades.

Salut confirma una “protecció superior”

La doctora Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut, ha confirmat que la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca “té una protecció superior al que estava estimat en l’assaig clínic publicat”. Assegura que les properes setmanes seran clau per aconseguir més dades. Al Regne Unit la vacuna d’AstraZeneca ja s’està injectant a partir dels 18 anys i “segons els primers resultats, s’anirà modificant l’ús futur de la vacuna”, ha dit.