Constitució meses IES Menéndez y Pelayo

Dos metges forenses assessoraran els jutges que han d’avaluar l’allau d’al·legacions presentades a la Junta Electoral de Barcelona per no formar part de les meses el 14-F. La Junta Electoral de Barcelona havia demanat aquest suport mèdic després que ja ha rebut més de 3.000 al·legacions fins al 29 de gener.

Els forenses no analitzaran les al·legacions

Segons fonts consultades per betevé, els dos metges forenses s’encarregaran d’assessorar els jutges per les excuses més complexes que hagin presentat els ciutadans. Els forenses no faran visites mèdiques, ni tampoc accediran directament al document d’al·legacions, sinó que donaran la seva opinió mèdica sobre els casos que els magistrats considerin oportuns.

“Cal una resposta excepcional”

En una entrevista a RAC1, el president de la Junta Electoral de Barcelona, Santiago García, ha explicat que aquest reforç mèdic no està previst legalment, però que van fer la petició a la Generalitat i al TSJC. García considera que una situació excepcional com la que s’està vivint actualment amb la pandèmia, i que coincideix amb unes eleccions, requereix “d’una resposta excepcional”.

Les al·legacions que presenten els ciutadans per excusar la seva participació en una mesa electoral han d’anar acompanyades d’un certificat mèdic, si estan relacionades amb la salut. Tot i això, García explica que han demanat l’ajut dels forenses perquè volien tenir “una garantia més” a l’hora de resoldre-les.