Els cribratges massius a la Trinitat Vella, el barri que registra, ara per ara, la incidència més elevada en casos de coronavirus a Barcelona, han començat amb cues. De fet, s’han superat les previsions i en només un dia s’han fet 951 PCR. L’objectiu d’aquestes proves és detectar els casos asimptomàtics i poder aïllar-ne els contactes, i així limitar, d’aquesta manera, l’expansió del virus.

El Departament de Salut i l’Ajuntament han fet una crida als veïns de les seccions censals 09001, 09002 i 09003, que apleguen al voltant d’unes 7.100 persones. Segons asseguren, l’oficina de convivència del Districte de Sant Andreu ha contactat amb tots els veïns que viuen en els domicilis ubicats en aquestes seccions per recordar-los la possibilitat de fer-se la prova PCR. Aquesta acció s’ha reforçat amb cartelleria, escrita en català, castellà, àrab i urdú, que s’ha distribuït per tot el barri.

Cartell divulgatiu testos massius Trinitat Vella

Amb aquesta campanya volen impulsar la participació dels veïns en aquests tests massius, després de la poca participació que s’ha registrat en els últims cribratges al barri del Raval. Salut preveu fer un total de 1.200 tests durant aquest cap de setmana.

No hi ha límit d’edat, però es posa especial accent en les persones de 20 a 50 anys. Aquest dissabte al matí, la majoria, però, eren persones de més de 40 anys. Alguns creuen que “s’ha arribat tard i més després de l’inici del curs escolar“. També hi ha qui pensa que aquest cribratge no resoldrà el problema del barri perquè “hi ha molta gent sense mascareta i que va en grups de més de 20“.

On i quan em puc fer la prova?

Les proves PCR es faran el cap de setmana de dissabte 19 i diumenge 20 de setembre, al Centre Cívic de la Trinitat Vella, al carrer de la Foradada, 36, i a l’espai Trinijove, al carrer del Pare Pérez del Pulgar, 17. L’horari d’atenció és de 9 a 19 h.

Cribratges massius a Trinitat Vella

Ajuts pels qui no disposen de xarxa social

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha recordat que l’Oficina de Quarantenes està a disposició dels ciutadans que ho necessitin. Des del programa Quarantenes s’ofereixen dos tipus de serveis per a aquelles persones que han de fer quarantena i tenen dificultat per a aïllar-se “s’ajuda a les persones que no tenen una xarxa social, subministrant aliments, fent neteja de la llar o amb gestió de residus per exemple. I en cas que no pugui aïllar-se a casa per les condicions de vida en els seus domicilis, se’ls proporciona allotjament en un dels tres hotels habilitats a la ciutat”, ha explicat Tarafa.