test covid grip comprar

A Catalunya ja es pot adquirir el conegut com a test de la covid i la grip. Es tracta d’una prova que permet detectar la presència de qualsevol dels dos virus. D’aquesta manera, l’usuari que tingui símptomes pot saber, en qüestió de pocs minuts, si està contagiat del virus de la covid, del de la grip, de tots dos alhora o, en canvi, té una altra patologia. Com funciona el test que detecta alhora la covid i la grip? On es pot comprar? Quant costa?

Et detallem, pas a pas, com utilitzar aquest test i on el pots adquirir.

Test de la covid i la grip alhora: com fer-se’l, pas a pas

Fer-se la prova diagnòstica amb aquest test d’antígens és gairebé igual que amb el test convencional. Primer de tot, cal treure el dispositiu embolicat i situar-lo a sobre de la taula. Després, cal col·locar el tub d’extracció en el forat de la caixa, per evitar que caigui i es vessi la fórmula reactiva que inclou. Fet això, ja es pot retirar la pel·lícula protectora de l’hisop per fer l’extracció de mostra de les foses nasals.

L’extracció de mucosa de les foses nasals s’ha de fer pels dos conductes, fent moviments circulars lleugers durant com a mínim 15 segons (unes cinc voltes per cada forat del nas). Immediatament després, es col·loca l’hisop en el tub durant 10 segons, es remou i es retira. El tub d’extracció ha de quedar tancat.

A partir d’aquí, amb el test de la covid convencional, calia alliberar tres gotes en l’orifici del dispositiu. Ara que n’hi ha dos (un per a la covid i un per a la grip A+B), caldrà posar tres gotes en cadascun d’aquests dos. Després de 15 minuts, l’usuari tindrà el resultat positiu o negatiu.

On comprar el test de la covid i la grip?

Actualment, qualsevol farmàcia de Catalunya (i, per tant, també de Barcelona) pot vendre aquest tipus de test. Alguns experts asseguren que, després d’un estiu tranquil pel que fa als contagis, és possible que hi hagi un repunt durant la tardor i, fins i tot, una nova onada pandèmica (si bé no comparable amb les anteriors, gràcies a la protecció de les vacunes i la menor gravetat de les noves variants).

Aquest tipus de test d’antígens també es pot trobar per internet. El seu preu no supera en cap cas els 2,94 €.