ventilació covid tardor

Una de les recomanacions des de l’inici de la crisi sanitària de la covid per part de les autoritats sanitàries és fer una correcta ventilació a casa per evitar contagis. Malgrat que la pandèmia ha evolucionat i han anat caient les restriccions, epidemiològics i metges segueixen aconsellant la higiene de mans, la distància de seguretat si s’està contagiat, la mascareta si ens trobem amb persones vulnerables i la bona ventilació.

Saps com fer una correcta ventilació a casa durant aquesta tardor, quan es preveu un increment de la covid i altres patologies respiratòries? A continuació et donem algunes indicacions per garantir un ambient net a la llar o en qualsevol altre espai tancat.

Aquest és el tractament recomanat i més eficaç per combatre els símptomes de la covid
Salut recomana no fer res diferent al que es faria amb qualsevol altra infecció respiratòria

Ventilació de forma natural

Renovar l’aire en espais tancats com el de casa és una mesura efectiva per evitar contagis de la covid en èpoques com l’actual, en què la circulació dels virus arriba al punt àlgid. Una de les formes més aconsellables és ventilar de forma natural, obrint portes i finestres tantes hores com sigui possible.

Tres cops al dia durant 10 minuts

De fet, el Departament de Salut recomana efectuar aquesta ventilació, com a mínim, tres cops al dia durant 10 minuts.

En quins casos puc anar al CAP per fer-me un test d’antígens si tinc símptomes de la covid?
Ara cal complir una sèrie de requisits abans de sol·licitar al teu metge de referència per fer-se la prova diagnòstica de la covid

No perdre el confort tèrmic

Les autoritats sanitàries demanen optar per la ventilació amb aire exterior sobre el confort i l’eficiència energètica. En aquest sentit, fan una crida a cercar l’equilibri entre aquesta ventilació necessària per reduir el risc de contagi de la covid i el confort tèrmic i acústic.

Ventilar habitacions abans i després de reunions

Una altra recomanació és ventilar les habitacions abans i després d’utilitzar-les com a punt de reunió en cas de trobades familiars, amb amics o companys. Durant aquestes visites, s’aconsella no interrompre la ventilació i mantenir-la en marxa, ja sigui amb les finestres i les portes obertes o amb sistemes de climatització (sempre que no facin recircular l’aire).