test antígens cap símptomes covid

Des que va canviar el protocol de la covid ara fa uns mesos, no tots aquells que tenen símptomes compatibles covid han de contactar amb el CAP per fer-se un test d’antígens o una prova PCR per determinar si és positiu o no. Les autoritats sanitàries van eliminar els cribratges massius i, per això, ara cal complir una sèrie de requisits abans de sol·licitar al teu metge de referència per fer-te la prova.

A continuació et detallem en quins casos has d’anar al CAP per fer-te un test d’antígens o una PCR si sospites que pots tenir la covid.

Quan anar al cap si sospites que tens covid?

Si tens símptomes de la covid, no cal que et facis una prova diagnòstica. El test d’antígens o la PCR es faran al CAP en els següents casos, tal com detalla el Departament de Salut:

  • Si ets una persona vulnerable: tens 60 anys o més, un debilitament del sistema immunitari o estàs embarassada.
  • Si tens contacte amb persones vulnerables: si convius amb ella o treballes en un centre o transport sanitari.
  • Si tens símptomes greus.
  • Si has viatjat en els darrers 14 dies a una regió on circula la nova variant del virus.

Quan et faran la prova?

Si ets una persona vulnerable, la prova se’t farà el mateix dia que comencis a tenir símptomes. Si el resultat és negatiu, la prova es repetirà el tercer dia. Ara bé, si tens contacte amb persones vulnerables, tens simptomatologia greu o has viatjat recentment a una regió de risc, la prova es farà entre el tercer i el cinquè dia després de l’aparició dels símptomes.

Cal tenir en compte, però, que una persona malalta pot fer-se el test d’antígens a casa si el compra en una farmàcia