covid xina

El Govern espanyol recuperar les mesures de control al país per a l’entrada de ciutadans xinesos davant de l’increment de contagis en aquest país asiàtic. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comparegut d’urgència aquest divendres al matí per anunciar que es demanarà una prova negativa de covid o la pauta completa de vacunació per als ciutadans de la Xina que arribin a Espanya. El control es farà en als aeroports de Barcelona-el Prat i el de Madrid-Barajas, els dos que operen vols directes procedents de la Xina.

La ministra ha apuntat que les mesures es posaran en marxa abans que decaigui el tancament de fronteres a la Xina, el 8 de gener.

Espanya demana el retorn del certificat covid

A banda d’aquestes mesures, Darias també ha explicat que l’executiu treballa per impulsar una reunió d’alt nivell en el marc de la Unió Europea per adoptar una posició comuna davant la situació de la covid a la Xina. En aquest sentit, el Govern espanyol demanarà que es torni a demanar el certificat de covid als viatgers que vinguin de la Xina. Mentrestant, demana a tota la ciutadania que es posi la quarta dosi.

En paral·lel a l’anunci de noves mesures, aquest divendres també s’ha convocat d’urgència la Ponència d’Alertes en què participen experts en covid i també representants de les comunitats autònomes. Precisament, la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, havia demanat estudiar posar controls als viatgers de la Xina.

“Màxima preocupació”

Darias ha explicat que la situació no és de preocupació, sinó “de màxima ocupació, vigilància activa i anticipació davant de possibles escenaris”. Actualment, la situació a l’estat espanyol pel que fa a la covid és “d’estabilitat, inclús de descens”. “L’objectiu és seguir així”, ha sentenciat la ministra.