Fa gairebé un any es va crear la plataforma Pacifiquem Ballester amb l’objectiu de disminuir la gran quantitat de vehicles que passen a molta velocitat per aquest carrer de zona 30 del barri del Putxet. La plataforma ja té 500 signatures i ha aconseguit que l’Ajuntament canviï dues senyalitzacions i iniciï un estudi de la mobilitat del carrer.

Camions per un carrer de zona 30

Fa anys que els veïns es queixen que el carrer s’utilitza com a drecera cap a la ronda del Mig des de l’avinguda de la República Argentina. Gràcies a la pressió de la plataforma, l’Ajuntament ha fet un estudi bàsic en què s’ha conclòs que cada dia hi passen 5.500 vehicles i un 40% van a una velocitat més ràpida de 30 km/h. Els veïns afirmen que hi passen tota mena de camions i furgonetes durant tot el dia i que han provocat diversos accidents.

La setmana que ve presentaran el mig milió de signatures recollides a l’Ajuntament. Esperen que el consistori proposi mesures aviat que ajudin a pacificar el carrer, com la prohibició de camions o limitadors de velocitat.

El valor del patrimoni arquitectònic

Mitjançant la pacificació, la plataforma també vol reivindicar els quatre edificis d’interès arquitectònic que hi ha al carrer de Ballester. Es tracta de dues cases privades, de mitjan segle XIX i principis del XX, un palauet d’estil isabelí del 1860 que ha estat restaurat, la Casa Rocamora i la Casa Tosquella, una torre modernista catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.