Els veïns de la plataforma CAP Raval Nord Digne que han ocupat la capella de la Misericòrdia i hi han passat la primera nit. Asseguren que ha estat força tranquil·la i que quan s’han llevat el degoteig de visites hi ha estat constant. Ho explica la Núria Pineda, una veïna del Raval, que s’ha quedat a dormir a la capella de la Misericòrdia després que els veïns l’ocupessin aquest dijous per reclamar que s’hi instal·li el nou CAP Raval Nord. Pineda explica que els han visitat periodistes, veïns, estudiants de la Massana, treballadors del CAP Raval Nord i també el gerent de l’Institut Català de la Salut. “Aquest tema està generant molt d’interès”, diu Pineda, i afegeix que estan elaborant una graella amb activitats durant tot el dia.

El MACBA descarta el desallotjament

L’altra part que es disputa l’espai és el MACBA, que tenia projectat ampliar les instal·lacions del museu a la capella. Ferran Barenblit, director del museu, s’ha desmarcat de la possibilitat de desallotjar els ocupants. Ha dit que no els pertoca prendre aquesta decisió i que ells s’han de centrar en ser un museu, amb tot el que això comporta. Malgrat negar que iniciïn aquests tràmits, Barenblit sí que ha assegurat que “no és un edifici apte per a l’ocupació”. Ara bé, ha demanat a les administracions que actuïn amb celeritat i busquin una solució tant pel museu com per al futur cap. “Això no és culpa del museu. Són anys en què s’hauria d’haver resolt. Nosaltres seguim treballant amb els espais alternatius que ens han proposat per ampliar el museu”, ha dit. A més Barenblit ha defensat la necessitat de tenir una solució digna per al CAP.

Sobre un possible desallotjament, la regidora del districte, Gala Pin, va dir que desallotjar-la la capella depèn del MACBA, “que és qui ha de prendre la decisió perquè n’és el responsable” en virtut de l’acord de cessió de l’espai, que encara és en vigor.

Decidits a aguantar-hi fins al 29 de març

Aquest divendres tenen previst celebrar una assemblea i un concert acústic. L’objectiu, segons Pineda, és allargar l’estada fins que obtinguin el compromís d’usar aquest espai per a les noves instal·lacions del CAP Raval Nord. A més, ha explicat que el dia 29 de març, dia de ple municipal, “és clau perquè es podria prendre una decisió en aquest  sentit”.

Iñaki García, portaveu de la plataforma CAP Raval Nord Digne, ha explicat a betevé que han rebut la visita d’un responsable del MACBA “interessant-se per la seguretat de la gent” a la capella de la Misericòrdia. García està convençut que no hi ha cap risc per a les persones aplegades en aquest espai. Aquest històric veí del barri explica que s’aniran fent torns perquè sempre hi hagi activitat i que dijous al vespre s’hi van congregar més d’un centenar de persones per escoltar una xerrada organitzada per Acció Raval sobre racisme al barri. Des de la plataforma ja han advertit que el proper divendres es plantejarà una nova assemblea per decidir el futur d’aquesta protesta, en cas que no s’hagi resolt encara el conflicte.