Una trentena de veïns del carrer de Balleser, al Putxet, ha creat la plataforma Pacifiquem Ballester per unir forces davant l’Ajuntament. Fa anys que demanen al consistori que redueixi el trànsit d’aquest carrer residencial de zona 30 per on passen tota mena de vehicles a gran velocitat, entre els quals, camionetes i camions.

La raó de l’elevat volum de trànsit és perquè aquest carrer s’utilitza de drecera cap a la ronda del General Mitre des de l’avinguda de la República Argentina. De moment, des de la creació de la plataforma, l’Ajuntament ja ha retirat dues senyals on s’indicava que per allà s’accedia a la ronda del Mig i hi ha instal·lat un comptador de vehicles.

Voreres molt estretes i molt trànsit

Des de la plataforma Pacifiquem Ballester volen humanitzar el carrer on, explica Santí Sallés, “cada vegada hi ha més trànsit i és perillós perquè les voreres són molt estretes, els cotxes van molt ràpid i hi ha molt soroll i contaminació”. Per disminuir el trànsit demanen que es posin passos elevats a les cruïlles i que es prohibeixi l’entrada de camions. També suggereixen canviar de sentit una part del carrer o posar-hi pilones per restringir-ne l’accés.

30 anys sense millores

La plataforma també demana que es millori el carrer on, denuncien, fa 30 anys que no s’hi fa cap tipus d’actuació. Reclamen que s’ampliïn les voreres perquè siguin més transitables pels vianants i s’hi posi arbrat per fer-lo més amable per als veïns.