El projecte executiu de la futura plaça del Poble Romaní, a la Vila de Gràcia, ja dibuixa l’aspecte que tindrà aquest espai la primavera del 2020. Després de dos anys de treball entre veïns, usuaris del pipicà de la plaça, l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia i el districte de Gràcia, hi ha un consens per a aquest disseny que recull les activitats existents, les reordena i n’hi afegeix de noves.

Diversitat d’usos

El projecte manté una zona d’àrea per a gossos on actualment hi ha les petanques, les pistes les trasllada a tocar dels edificis del carrer de Puigmartí i les amplia, i afegeix una àrea de jocs infantils en l’espai que ara està buit. Oriol Vañó, tècnic del Departament d’Obres i Manteniment del districte de Gràcia, explica que “afegir un espai d’àrea de jocs infantils dinamitzarà una mica la plaça i donarà usos alternatius als que tenim ara”.

Millores als accessos i la vegetació

També s’incorpora una zona d’estada al centre que farà de fronterera entre l’espai infantil i el dels gossos. A més, la nova plaça suma altres canvis. “Millorar els accessos, perquè ara mateix per arribar a la plataforma alta de la plaça només hi ha una rampeta al final de tot”, explica Oriol Vañó. També es plantaran més arbres per posar fi a l’aspecte de plaça grisa dura.

La nova plaça, la primavera del 2020

Està previst que les obres començaran aquesta tardor i acabaran la primavera del 2020, abans de la Festa Major de Gràcia, perquè no convisquin obres i festes. Aquesta data ha canviat, ja que prèviament s’havia previst que fos aquest any el final d’obres. Amb la reforma es vol millorar la convivència entre usuaris de petanca, tenidors de gossos i famílies.