La Guàrdia Urbana va retirar de la venda més de 1.900 productes no aptes per al consum en una inspecció a un supermercat de l’Antiga Esquerra de l’Eixample. L’operació es va fer el 13 de març arran d’unes molèsties veïnals per ocupació de la via pública amb cavallets publicitaris sense autorització. Els agents hi van trobar aliments caducats des de feia molt de temps, envasos deteriorats i diverses deficiències administratives i de seguretat que podien posar en perill la salut pública. La policia va aixecar acta d’inspecció amb còpia per a l’Institut de Salut Alimentaria (ISAL)

Una llauna caducada des del 2010

Entre el menjar caducat, els agents hi van trobar una llauna de sardines amb data de caducitat de fa nou anys. La Guàrdia Urbana va intervenir lactis i productes frescos, precuinats, llaunes de conserves, galetes i cereals, oli, gelats, refrescos i begudes alcohòliques, cafè i té. A banda, el cos de policia municipal també va separar menjar per a animals en mal estat.

productes caducats

Denúncia al responsable de l’establiment

El cos de policia municipal va denunciar el responsable de l’establiment per venda d’aliments no aptes per al consum, incomplir la normativa d’etiquetatge, manca de retolació o cartell amb denominació, preu i altres requisits i greu mancança en les condicions higièniques. A més, també el van denunciar per no presentar rebut en vigor de l’assegurança de responsabilitat civil.