Punts venda droga Raval

L’Eix Comercial del Raval enviarà un comunicat als partits polítics de Barcelona i cossos policials per demanar que no es vengui una imatge del Raval com a un “espai perillós”. L’entitat afirma que els més de 189 comerços que representa “estan lluitant per sortir de la crisi de la pandèmia i certes campanyes no ajuden“.

Els veïns del Raval consideren que viuen al pitjor barri de la ciutat
El Raval obté la nota més baixa dels veïns (un 6,1) mentre que l’optimisme s’apodera dels barris del Poblenou, on la nota es dispara entre el 8 i el 8,4.

Al comunicat s’insta als partits a treballar plegats per trobar solucions immediates als problemes perquè no volen “tornar a la dècada dels 80, en què el Raval era sinònim de droga i delinqüència”. L’entitat afirma que al barri hi ha locals que no obren perquè els possibles candidats, tot i estar d’acord amb les condicions, els diuen que “no volen treballar en segons quins espais”.

Demanen solucions en matèria de neteja, seguretat i polítiques socials

El comerciants afirmen que, tot i el canvi en la contracta en el servei de neteja, alguns espais com el carrer Joaquín Costa o les places de Salvador Seguí i Canonge Colom estan tan bruts com sempre, amb “greus problemes d’escombraries i olor de miccions“.

Comprar-se un pis al barri o marxar-ne per no tornar-hi mai més
Analitzem els pros i contres de viure al Raval amb en Pau, que tot just s’ha mudat al carrer d’en Robador, i la Lia, que ha acabat farta de viure-hi

L’entitat assegura que ha notat un increment de xeringues al carrer, especialment a la zona d’Aureli Campany. Arc de la Verge o els carrers que envolten el carrer de la Lluna i la Sala Baluard de venipunció. També veu amb preocupació com cada cop hi ha més persones amb problemes mentals que no troben solucions a l’administració i malviuen als carrers.