Punts venda droga Raval

L’Eix Comercial del Raval enviarà un comunicat als partits polítics de Barcelona i cossos policials per demanar que no es vengui una imatge del Raval com a un “espai perillós”. L’entitat afirma que els més de 189 comerços que representa “estan lluitant per sortir de la crisi de la pandèmia i certes campanyes no ajuden“.

Al comunicat s’insta als partits a treballar plegats per trobar solucions immediates als problemes perquè no volen “tornar a la dècada dels 80, en què el Raval era sinònim de droga i delinqüència”. L’entitat afirma que al barri hi ha locals que no obren perquè els possibles candidats, tot i estar d’acord amb les condicions, els diuen que “no volen treballar en segons quins espais”.

Demanen solucions en matèria de neteja, seguretat i polítiques socials

El comerciants afirmen que, tot i el canvi en la contracta en el servei de neteja, alguns espais com el carrer Joaquín Costa o les places de Salvador Seguí i Canonge Colom estan tan bruts com sempre, amb “greus problemes d’escombraries i olor de miccions“.

L’entitat assegura que ha notat un increment de xeringues al carrer, especialment a la zona d’Aureli Campany. Arc de la Verge o els carrers que envolten el carrer de la Lluna i la Sala Baluard de venipunció. També veu amb preocupació com cada cop hi ha més persones amb problemes mentals que no troben solucions a l’administració i malviuen als carrers.

Per últim, tot i l’augment d’efectius policials, lamenten sentir-se desatesos quan truquen al 112 per “problemes d’acumulació de gent fora del negoci, amenaces i situacions d’agressions, algunes amb fins i tot arma blanca”.