Els veïns del Raval alerten d’un repunt del problema de la droga al barri. Tot i reconèixer que no hi ha més narcopisos, asseguren que el consum al carrer s’ha incrementat. En una entrevista al ‘bàsics’ Ángel Cordero, d’Acció Raval, ho ha atribuït a “l’absència de polítiques de prevenció i atenció. Les xarxes socials van plenes d’imatges de consum de droga als carrers del barri”, ha dit.

Segons els veïns, l’ofensiva policial ha aconseguit frenar l’augment descontrolat dels narcopisos: “Ara n’hi ha entre 10 i 15 d’actius”. Denuncien, però, que aquesta acció dels cossos policials “no ha anat acompanyada d’una acció social”. Asseguren també que els ponts de comunicació amb l’Ajuntament “s’han trencat. Els únics amb qui tenim contacte directe són els cossos policials”.

Detinguda una persona per tràfic de drogues al Raval amb una “gran quantitat” de substàncies
En l’operació la policia va recuperar l’immoble, ocupat per fer-lo servir com a narcopís

“Hem tornat a les dinàmiques prepandèmia”

Acció Raval ha detectat que s’ha retornat “a les dinàmiques prepandèmia: “Veiem molt moviment i consum al carrer”. De fet, l’entitat va fer aquest dimarts una assemblea per veure quina és la percepció dels veïns, “i sí, tots han mostrat malestar. Ha tornat el problema dels narcopisos”.

“No relacionem l’auge dels narcopisos amb el turisme”

Cordero ha rebutjat que el problema de la droga es pugui relacionar amb la reactivació del turisme. “No vinculem l’auge dels narcopisos al retorn del turisme”, ha dit, tot i que ha apuntat que a vegades hi ha algun turista que busca puntualment drogues, “però són per comprar-les, no per consumir-les dins de narcopisos”.