L’home que va agredir dues joves amb una pedra de grans dimensions la matinada de dissabte al carrer de Balmes havia estat condemnat per l’assassinat d’un vigilant de seguretat d’un aparcament de Barcelona. Va passar el 2008 al districte de Gràcia.

La víctima va rebre diverses ganivetades

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, els fets es remunten a la matinada del 6 d’agost del 2008, quan l’home va entrar al pàrquing Pompeia, de la travessera de Gràcia, a prop de la via Augusta, on havia treballat anteriorment, amb la intenció de robar. Un cop a dins, quan ja havia sostret 300 euros, va ser sorprès pel vigilant de seguretat que, com l’agressor ja sabia, feia pocs dies que treballava a l’aparcament perquè estava fent una substitució. A partir d’aquí, es va iniciar una baralla, l’agressor va treure el ganivet que portava, va clavar diverses ganivetades al vigilant i després va fugir.

Més tard, a les cinc del matí, un veí del carrer va alertar la policia que hi havia un home ferit estès al terra de la travessera de Gràcia. Quan van arribar els serveis d’emergència, però, van comprovar que el vigilant havia mort. Durant el judici, l’home va negar els fets, tot i que hi havia diverses proves que l’incriminaven. Finalment, el juny del 2012 se’l va condemnar a 16 anys de presó per un delicte de robatori amb violència i d’un delicte d’homicidi.

Decreten presó provisional sense fiança

Arran de l’agressió a les dues noies, mentre estava de permís penitenciari de tercer grau, la jutgessa ha decretat per a ell presó provisional comunicada i sense fiança. Els Mossos confirmen que es tracta d’un delicte de lesió, robatori i intimidació. Tot i això, les víctimes intentaran que també se li imputi per intent d’homicidi. De fet, una de les agredides explica que l’home li va dir: “Ho sento, però t’he de matar”.

L’home, de 50 anys, té ara una causa oberta per dos intents de robatori amb violència i ús de mitjà perillós, i cinc delictes de lesions, com a mínim un de lesions agreujades amb ús de mitjà perillós.