Més d’un centenar de persones s’han manifestat aquest dijous al vespre en contra de la situació de deixadesa que, asseguren, pateix el barri del Raval. Amb aquesta protesta, que ha començat a les 19.30 h a les Drassanes, els veïns del Raval volen denunciar “la desídia de les institucions” envers els problemes que afecten el barri. Els demanen implicació immediata per evitar “que el Raval mori”.

Asseguren que aquesta és una reclamació per la seva seguretat, dignitat i poder gaudir de l’espai públic, “els veïns també tenim drets”, han declarat. Denuncien que els comerciants tanquen les botigues i marxen del barri, que alguns dels veïns també han marxat i que fer vida quotidiana, pels que decideixen quedar-se al Raval és, “un esport de risc”.

“El Raval no vol morir! Volem dignitat!”

La marxa ha començat a l’avinguda de les Drassanes, i s’ha dirigit cap a la sala de venipunció Baluard. A les pancartes s’hi podia llegir “El Raval no és una sala de venipunció, respecte!”. Posteriorment, i sota el lema “El Raval no vol morir! Volem dignitat!”, els manifestants han tallat l’avinguda del Paral·lel.

El veïnat explica que els conflictes, com ara les baralles, han incrementat i que ara per ara són constants. De fet, les dades els avalen. No cal tirar gaires dies enrere per trobar algun incident greu al Raval. Dimecres 19 d’octubre, la Guàrdia Urbana va detenir dues persones que havien resultat ferides per arma blanca en una baralla a la plaça de Folch i Torres, de matinada.

Reforç de la Urbana al Raval

Un altre dels problemes greus amb què conviuen, diuen, els veïns del Raval, és la venda i el consum de drogues al barri. Precisament, el consistori ha detectat un augment del consum de drogues al carrer i, per això, ha anunciat que, a partir de divendres, 21 d’octubre, la Guàrdia Urbana incrementarà un 20 % els efectius al barri del Raval.

L’objectiu és prevenir, dissuadir i corregir conductes de risc amb l’augment d’agents. El patrullatge es reforçarà amb agents uniformats i també de paisà.