El director de l’IrsiCaixa i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha explicat a betevé que Salut preveu instal·lar carpes per fer tests PCR massius a la població. Es muntaran al costat d’ambulatoris d’aquells barris o zones on la situació de la pandèmia del coronavirus estigui empitjorant.

Segons Clotet, “es demanarà a tothom d’aquells barris que es passi per la carpa a fer-se la prova”. Ara mateix, s’està treballant en el protocol que se seguirà (en la confecció del qual Clotet participa) i que podria estar enllestit d’aquí a 15 dies. De moment, es preveu dur a terme aquest nou sistema de tests massius a l’àrea del Barcelonès Nord i Maresme. Ara bé, segons Clotet, “es podria replicar a totes les àrees en què s’hagi detectat un percentatge creixent de contagis”.

Fer tests a tota la població d’una zona concreta amb molts contagis, fins i tot a aquells que no tenen símptomes, permetria localitzar totes aquelles persones infectades (incloses les asimptomàtiques) abans que comencessin a propagar la malaltia i, així, es podrien aïllar als seus domicilis. És la manera, subratlla Clotet, “d’anar al davant del virus”.