El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que la situació epidemiològica a Catalunya ha millorat en els últims 10 dies i que les mesures aplicades, com el tancament de bars, restaurants i locals d’oci a partir de mitjanit, estan donant resultats positius. Tot i aquesta bona notícia, Torra ha demanat a la població no abaixar la guàrdia i estar en una “alerta vigilant” per no perdre “el que tant ens costa guanyar”.

Des del 23 de juliol, segons les dades anunciades pel president, la taxa setmanal de casos ha baixat dels 84 per cada 100.000 habitants a 77,7 i ha disminuït el risc de brot.

El president ha detallat que les comarques de Lleida, on es va haver de confinar el Segrià, han millorat clarament mentre que a Barcelona i municipis del Llobregat s’ha aconseguit controlar l’expansió del coronavirus, fins i tot, amb una tendència lleugera a la baixa pel que fa a casos positius. Ara bé, a les comarques del Vallès ha augmentat el risc de contagis.

Reclama una reunió amb Sánchez per parlar del fons europeu

Durant la seva compareixença, Torra ha tornat a demanar una reunió amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per parlar sobre el repartiment del fons europeu pactat a la Comissió Europea que ha de servir per afrontar la crisi sanitària i econòmica generada per la covid-19. Segons el president català, a Catalunya li pertoquen 31 milions d’euros dels 140.000 milions que rebrà Espanya: ” Han passat cinc dies des que vaig demanar una reunió amb Sánchez i encara no tenim resposta”, ha retret Torra.